De afsluiter van de tweede ronde van ScientistWanted was een waar feest.

Vier promovendi lieten op 7 mei hun eigen gemaakte filmpje over hun onderzoek zien aan een vakjury van professionals uit het communicatievak. Harmke Dohle (NWO), Jan-Willem Toering (KNCV) en Martijn Dijkstra (VondelCS) waren overdonderd door de kwaliteit van de promovendi, die allen op een ander vlak uit blonken.

20180507_155938

De jury had voldoende op te merken over de filmpjes, zowel wat verbeteringen betreft, maar ook zeker wat betreft complimenten over de kwaliteit van de filmpjes, de kwaliteit van de uitleg naar een breed publiek toe en het charisma wat naar voren kwam.

Marte Molenaars, promovendus bij AMC, pakte iedereen in vanaf het eerste moment van haar filmpje. Die knallende opener en de varierende beelden hielden het publiek vast, zelfs daar waar de materie moeilijker werd. Ze kan ook nog eens prachtig vertellen.

Leonard Pelgrom, promovendus aan het LUMC had de ondernemingszin en doortastendheid getoond om een professionele opname te laten maken. Met de prachtige beelden en vanzelfsprekendheid van zijn voorkomen is zijn filmpje erg overtuigend.

Merle Stellingwerf, promovendus aan het AMC, werd geprezen om haar concrete, goed op haar publiek toegespitste presentatie met heldere beelden en een prachtige zelfgemaakte visual. Een begrijpelijk verhaal waarmee zij zeker veel patiënten mee zal kunnen bereiken.

Shashini Munshi, promovendus aan het ErasmusMC, blonk uit vanwege haar charisma. De jury prees haar open persoonlijkheid die in haar filmpje duidelijk naar voren kwam. Ze straalt van het scherm af!

Met dank aan de KNCV, de sponsor van deze ronde van ScientistWanted, zijn er weer 4 nieuwe rolmodellen in de wetenschap opgestaan. Deze namen ga je vaker horen!

KNCV logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s