Update 14-10: De inschrijving is gesloten voor ronde 3.

Gezocht: enthousiaste jonge onderzoekers die hun onderzoek graag willen delen met een groot publiek. We starten binnenkort een nieuw trainingstraject in samenwerking met de Universiteit van Leiden. Deze training helpt je jouw onderzoek uit te leggen aan het grote publiek en biedt een platform om die boodschap vervolgens de wereld in te krijgen.

Opzet van de training

In een trainingstraject van zes weken leer je je onderzoeksboodschap helder, krachtig en passend bij je publiek te formuleren. Met die kennis maak je een videoprofiel om in één oogopslag aan de buitenwereld te laten zien wat jij en je onderzoek te bieden hebben. Dit videoprofiel komt op platform van ScientistWanted te staan en wordt verspreid via de kanalen van de Universiteit Leiden. Het videoprofiel is een visitekaartje van jou en je onderzoek: een goede zichtbaarheid is de eerste stap naar meer mogelijkheden om als spreker of schrijver op te treden. Daarnaast ontmoet je mede-onderzoekers met dezelfde passie voor wetenschapscommunicatie, en wordt je opgenomen in de community van ScientistWanted.

Het trainingstraject beslaat zes weken. Er zijn drie bijeenkomsten, en daar tussenwerken deelnemers zelfstandig – met wekelijkse online instructies – aan hun videopitch. De eerste bijeenkomst bestaat uit een pitchtraining om je onderzoeksboodschap concreet te maken. Ook is er uitleg over de manieren waarop je je kunt profileren als jonge wetenschapper en hoe de Universiteit Leiden daarbij kan helpen. In de tweede bijeenkomst worden de eerste versies van de videopitches besproken met alle deelnemers. Na nog eens twee weken om de video aan te passen en af te ronden volgt de feestelijke eindbijeenkomst, waar alle video’s getoond worden.

Tijdsinvestering

Naast de drie bijeenkomsten zal het vervaardigen van de video en andere opdrachten nog 10 tot 15 uur kosten. Zorg dus dat je promotor akkoord is met je deelname aan dit traject, of dat je dit in eigen tijd kunt doen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze ronde kan via het formulier in deze link. Er is plaats voor 15 deelnemers van de Universiteit Leiden, plaatsing gebeurt op basis van aanmeldvolgorde. Bij meer aanmeldingen wordt een reservelijst gemaakt.

Niet werkzaam aan de Universiteit Leiden? Meld je dan aan voor de maillijst om op de hoogte gehouden te worden van aankomende trajecten bij jouw universiteit.

Belangrijke data

  • 24 oktober 13:00-17:00 Eerste meeting. Uitleg over het proces, pitchtraining en uitleg over de mogelijkheden die de Universiteit biedt om onderzoekers zich beter te laten profileren.
    Locatie: Oude UB, Rapenburg 70, Leiden, ruimte C2.02
  • 21 november 15:00-17:00 Tweede meeting. Bijeenkomst voor feedback op de video’s.
    Locatie: Gravensteen, Pieterskerkhof 6, Leiden, ruimte 0.11
  • 6 december 14:00-18:00 Eindmeeting, feestelijke afsluiting
    Locatie: Leiden (precieze locatie volgt)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s