home/filmpjes-van-wetenschappers/bregje-van-der-bolt

Bregje van der Bolt – Scientist Wanted

Bregje van der Bolt

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Bregje is promovendus aan de Wageningen Universiteit, en gespecialiseerd in het bestuderen van modellen om zogenoemde kantelpunten in het klimaat beter te begrijpen. Een kantelpunt is een overgang van het ene stabiele evenwicht van een systeem naar een ander stabiel evenwicht, een proces dat afhankelijk is van de veerkracht van het systeem. Bregje is voornamelijk geïnteresseerd in het proces voorafgaand aan een kantelpunt, waarin vaak te zien is dat de veerkracht van een systeem afzwakt. Door naar de verschillende klimaatveranderingen te kijken, en hier simpele modellen van te maken en op toe te passen, hopen zij en haar collega’s een manier te vinden om aankomende kantelpunten te voorspellen.

Bregje vindt het leuk om te begrijpen waarom iets is zoals het is, voornamelijk het puzzelen om tot een antwoord op een vraag te komen maakt voor haar het doen van onderzoek interessant. Wiskunde vond zij oorspronkelijk saai, maar nu ze de mogelijke toepassingen ziet, gebruikt zij de wiskunde als een gereedschap om haar onderzoeksvragen te beantwoorden. In haar video legt Bregje op een simpele manier uit wat haar werk inhoudt en waarom zij er graag mee bezig is. Hiermee laat ze zien dat ze het belangrijk vindt dat leken ook snappen wat er in de wetenschappelijke wereld onderzocht wordt, en dat ze het leuk vindt om te communiceren met het algemeen publiek. Ben je dol op het spelen van video games? Ga naar signifiant free spins no deposit mobile casino uk. Im or her is usually signifiant beste aanbieding voor jou!

Bregje is onder andere geïnteresseerd in uitnodigingen voor spreker op middelbare – en hoge scholen, alswel Universiteiten en diverse media.

Vind Bregje verder op:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *