home/filmpjes-van-wetenschappers/daphne-boer

Daphne Boer – Scientist Wanted

Daphne Boer

 

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Daphne is vierdejaars promovendus aan de Universiteit van Leiden bij de afdeling Medische Biochemie, waar zij onderzoek doet naar de lysosomale stapelings ziekte Gaucher. Bij deze ziekte hebben patiënten allemaal in exact hetzelfde gen een mutatie, maar kunnen op hele verschillende manieren ziek worden. Dit betekent dat 1 gen, waarschijnlijk niet tot 1 uniek mechanisme leidt. Daarom probeert Daphne uit te zoeken hoe een foutje in 1 gen tot zo veel uiteenlopende ziektebeelden kan leiden. Zij hoopt met haar onderzoek bij te kunnen dragen aan een beter inzicht in het ontstaan van de ziekte van Gaucher, waardoor therapieën voor deze ziekte mogelijk geoptimaliseerd kunnen worden.

Daarnaast deelt Daphne graag haar enthousiasme voor onderzoek met zo veel mogelijk mensen. Ze wil laten zien waarom fundamenteel onderzoek leuk, maar ook belangrijk is voor het ontwikkelen van nieuwe medicaties in de toekomst. Ook wil ze af van het beeld dat wetenschappers enge experimenten aan het uitvoeren zijn ergens in een donkere kelder, maar dat het mensen zijn die er van houden om een puzzel op te lossen, om zo meer kennis te verkrijgen, zodat zij hiermee mensen kunnen helpen. Ben je dol op het spelen lorrie video games? Ga naar nufactured free spins no deposit uk 2021. Er is definitely delaware beste aanbieding voor jou!

Daphne vindt het belangrijk dat mensen beter begrijpen hoe mooi wetenschap kan zijn en staat daarom open om gevraagd te worden als spreekster of adviseuse voor de geschreven en radiovisuele media alswel het Middelbaar Onderwijs, Hogeschool en Universiteit.

Vind Daphne verder op:

LinkedIn

Universiteit Leiden

Researchgate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *