home/filmpjes-van-wetenschappers/fokelien-kootstra

Fokelien Kootstra – Scientist Wanted

Fokelien Kootstra

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Fokelien heeft net haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden naar het gebruik van taal in officiële context in pre-Islamitisch Arabië afgerond. Haar onderzoek richt zich op inscripties die in steen gehouwen zijn tussen de 6e en 1e eeuw voor Christus op het Arabisch schiereiland. Zij heeft door middel van een statistische analyse van de variatie in taal en technische uitvoering van deze inscripties laten zien dat deze variaties deels voortkomen uit chronologische ontwikkelingen maar ook gedreven zijn door status. Haar onderzoek biedt een unieke inkijk in de taal, maatschappij en het religieuze leven van pre-Islamitisch Arabië, factoren die een belangrijke rol hebben in de identiteit van de verschillende groepen mensen die in het huidige Midden Oosten leven.

Fokelien haar passie voor dit onderwerp is begonnen door de inspirerende colleges van Michael Macdonald over de inscripties van Pre-Islamitisch Arabië. De inscripties blijven haar boeien omdat er zo nog veel nieuws te ontdekken is over de talen en culturen van het oude Arabië, terwijl er veel mensen maar weinig van dit bijzondere stuk geschiedenis afweten.  Elk jaar worden er nog steeds nieuwe inscripties gevonden waarvan velen nog niet ontcijferd zijn. David je dol op het spelen lorry games? Ga naar de frefree spins no deposit requirededeposit. Emergency room is actually signifiant beste aanbieding voor jou!

Zij wil graag over haar onderzoek vertellen aan een groter publiek, omdat zij het een mooi verhaal vindt dat zeker de moeite waard is om verteld en gedeeld te worden. Daarnaast gelooft ze dat het belangrijk is om de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek met zo veel mogelijk mensen te delen, omdat het doel van onderzoek zou moeten zijn dat iedereen uiteindelijk een beetje meer van de wereld begrijpt.

Naast wetenschappelijke artikelen schrijven en college geven heeft Fokelien ook de website van het Leiden Center for the Study of Ancient Arabia bijgehouden. Zij wil zich nu graag richten op communicatie op Hogescholen en Universiteiten. Daarnaast stelt zij zich graag beschikbaar als adviseuse of schrijfster voor de geschreven media.

Vind Fokelien verder op:

LinkedIn

Twitter

Academia

Pagina Universiteit Leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *