home/filmpjes-van-wetenschappers/janna-marie-bas-hoogendam

Janna Marie Bas-Hoogendam – Scientist Wanted

Janna Marie Bas-Hoogendam

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Janna Marie Bas-Hoogendam is als onderzoeker verbonden aan de vakgroep ontwikkelings- en onderwijspsychologie van de Universiteit Leiden (Instituut Psychologie) en de afdeling psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zij neemt met hersenscans een kijkje in het brein van families waarin sociale angst veel voorkomt. Door deze familieleden te onderzoeken hoopt Janna Marie er achter te komen of er bepaalde hersenveranderingen zijn die kunnen verklaren waarom sommige mensen meer, en andere minder, kwetsbaar zijn voor het ontwikkelen van sociale angst.

Voor Janna Marie is het belangrijk om met dit onderzoek bij te dragen aan begrip van sociale angst. Door haar onderzoek te laten zien aan een breder publiek hoopt zij mensen die deze klachten herkennen te stimuleren om hulp te zoeken en erkenning voor hun klachten te krijgen. Mary je dol op het spelen suv online games? Ga naar environnant les free spins no deposit. Im is definitely de beste aanbieding voor jou!

“Families zijn essentieel om meer inzicht te krijgen in de genetische kwetsbaarheid voor sociale angst”

Janna Marie is wetenschapper in hart en nieren, zelfs al is ze daar pas achter gekomen tijdens haar studie geneeskunde. Ze is nieuwsgierig en houdt er van om een onderwerp tot op de bodem uit te zoeken. Daarbij hoopt ze dat de wetenschappelijke bevindingen die zij in haar onderzoek doet toegepast kunnen worden om betere behandelingen van sociale angststoornis mogelijk te maken.

Janna Marie heeft ervaring in wetenschapscommunicatie. Zo heeft zij een aantal radio-interviews gegeven, is geïnterviewd voor diverse landelijke kranten en tijdschriften en ze heeft haar onderzoek gepromoot in het TV-programma EditieNL. Ook houdt zij een facebook-pagina over het onderzoek bij en brengt ze nieuwe bevindingen via de Leiden Psychology blog of de facultaire website voor het voetlicht. Janna Marie is uit te nodigen voor voorlichting, lezingen en interviews.

Vind Janna Marie verder op:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *