home/filmpjes-van-wetenschappers/sandy-overgaauw

Sandy Overgaauw – Scientist Wanted

Sandy Overgaauw

 

 

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Sandy Overgaauw is universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie aan de Universiteit van Leiden, waar zij onderzoek doet naar empathie. Sandy is geïnteresseerd in hoe empathie zich ontwikkelt met leeftijd en de verschillen en overeenkomsten in de ontwikkelingstrajecten voor jongens en meisjes. Zij probeert er daarbij achter te komen wat de rol van omgevingsfactoren is in relatie tot angst, trauma en antisociaal gedrag bij deze jongens en meisjes.

Voor Sandy is de passie voor dit onderwerp gestart in de jeugdhulpverlening, waar ze te maken kreeg met een kind met een antisociale gedragsstoornis. Hij had een kind geschopt en gaf aan geen schuld te hebben. Bij het geven van een voorbeeld over andere kinderen kon hij dit echter wel. Sandy: “Hierdoor ontstond bij mij de vraag: is dit iets wat hij niet kan of niet wil? Op deze vraag wilde ik graag een antwoord vinden en dit heeft mij het onderzoek in gedreven.” Dan je dol op het spelen truck game titles? Ga naar delaware free spins no deposit 2021 uk. Er is definitely delaware beste aanbieding voor jou!

Sandy vertelt graag over haar onderzoek, omdat zij gelooft dat de onderzoeksvragen die zij stelt kunnen helpen bij het beter begrijpen van de – soms verstoorde – sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze gebruikt dan ook graag haar onderzoek als startpunt voor het ontwikkelen van gedragsinterventies die in de toekomst mogelijk in de praktijk kunnen worden ingezet bij jongeren waarbij de sociaal-emotionele ontwikkeling niet goed verloopt.

Sandy is geen onbekende met wetenschapscommunicatie. Zij heeft onder andere ervaring in het schrijven van blogs, het geven van interviews aan kranten en magazines en met het geven van lezingen op scholen. Graag wil zij aan iedereen die het wil horen op een eenvoudige manier uitleggen wat zij doet. Hiermee wil ze anderen enthousiast maken over haar onderzoek en een brug slaan tussen wetenschap en praktijk.

Vindt Sandy verder op:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *