home/ik-ben-een-wetenschapper

Doe mee – Scientist Wanted

Doe mee

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Je hebt een fascinatie voor wetenschap, en je vindt het fantastisch om mensen er over te vertellen. Over de kleinste details in je onderzoek, over de verbazing die je vandaag had in je onderzoek, over het grotere plaatje. Je kan een verhaal vertellen, of dat nu voor publiek is of op papier. Vrienden vertellen je wel vaker dat ze nu eindelijk begrijpen hoe het zit. Maar misschien vertel je normaal gesproken in kleine groepen en ben je klaar voor een volgende stap? Of misschien zoek je meer volgers van je blog, of wil je eigenlijk ook wel eens live vertellen? Of je wil bovenstaande wel, maar doet het nog niet, omdat je niet weet waar je moet beginnen?

Scientist Wanted is een online platform waar je als jonge wetenschapper een videoprofiel maakt om aan de wereld te vertellen wat jou fascineert en uit te leggen waarom je dat aan mensen wil vertellen. Iedereen die graag verder bruggen wil slaan tussen wetenschap en de maatschappij is welkom om een videoprofiel op te stellen. Dit wordt dé plek voor media en organisaties om jou te vinden en goed en duidelijk te zien wie je bent, wat voor onderzoek je doet en voor welk publiek je geschikt bent. Ben je dol op het spelen vehicle video game titles? Ga naar nufactured free spins on registration no deposit. Im or her is definitely nufactured beste aanbieding voor jou!

Trainingen
Dat alles doe je natuurlijk niet alleen. Als je je aanmeldt voor het platform, bieden wij jou een opleidingstraject aan van 1,5 maand waarin je leert over het belang van wetenschapscommunicatie, de manieren waarin je je daarin kan profileren als promovendus, en leer je je boodschap helderder en krachtiger te maken en om te zetten in een videoprofiel.

Na de eerste bijeenkomst ga je in tweetallen aan de slag, met de hulp van meerdere kleine stappen die uitgelegd worden in wekelijkse e-mails. Een maand later komen we samen om het eerste resultaat van de video’s te bekijken. Er is dan de mogelijkheid tot reflectie, het stellen van vragen, het oplossen van vastgelopen trajecten, en we hopen dat je geinspireerd raakt door de video’s van anderen.

Je krijgt dan twee weken om je eindproduct verder te fine-tunen. Twee weken later zullen we opnieuw samenkomen en de eindproducten bekijken in een feestelijke setting.

 

Aanmelden
We starten verschillende trajecten in 2018-2019. Kijk hieronder of jouw universiteit een traject aanbiedt. Mocht er nog geen traject bij jou in de buurt plaatsvinden, dan kun je je aanmelden voor onze algemene maillijst. We houden je dan op de hoogte van startende trajecten bij jou in de buurt of waarbij promovendi van verschillende universiteiten welkom zijn.

leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *