home/ik-wil-een-wetenschapper

Onze visie – Scientist Wanted

Onze visie

Zelfs als je een heel bescheiden en verlegen persoon bent, is dit geen reden om jezelf het plezier te ontzeggen. Ja, ja, het is in raging rhino dat je jezelf kunt uitproberen als een superheld en een niet fatsoenlijke jackpot kunt winnen. Ben je op zoek naar jonge wetenschappers die goed kunnen vertellen? Op ScientistWanted zijn jonge wetenschappers uit alle wetenschapsvelden en uit alle hoeken van het land te vinden. Je ziet wie ze zijn en wat ze doen in een 3 minuten durend filmpje. Deze promovendi vertellen maar wat graag aan jouw publiek over hun onderzoek. Nodig ze uit!

Waarom meer communicerende jonge wetenschappers?

Wetenschappelijke kennis is exponentieel aan het groeien. Voor het grote publiek, maar zelfs voor wetenschappers uit andere onderzoeksvelden, is het lastig te volgen wat de laatste kennis is op een bepaald gebied. Dat creëert een gat tussen wetenschap en de samenleving, wetenschap en business, en tussen verschillende onderzoeksvelden. Bill je dol op het spelen lorrie activities? Ga naar signifiant free spin no deposit. Im is usually p beste aanbieding voor jou!

Er is de noodzaak voor meer interactie en communicatie tussen deze groepen. Ondanks dat veel wetenschappers graag meer tijd aan deze interactie zouden besteden, kan dat nu vaak niet vanwege ontbrekende middelen en tijd. Jonge wetenschappers ondervinden dezelfde druk, maar hebben wel veelal een intrinsieke motivatie om te kijken wat er aan de grenzen van hun eigen onderzoek te vinden is, en wie zij daarmee kunnen bereiken. Wij denken dat door het raken aan de intrinsieke motivatie van jonge wetenschappers, er een cultuuromslag kan komen waarin meer onderzoekers vaker interactie zoeken met een breder publiek.

ScientistWanted wil deze jonge onderzoekers die dit grote publiek opzoeken in de spotlight zetten: ze moeten te vinden zijn door media en organisaties die een wetenschapper zoeken, zodat ze hun eigen horizon én die van hun publiek kunnen verruimen.

Voor de jonge onderzoeker leidt dit tot veel voordelen: wetenschappers die vertellen aan publiek rapporteren meer en betere samenwerkingen met andere wetenschappers, hebben een betere reputatie en daardoor meer kansen op beurzen en andere (financiële) hulpmiddelen.

Wie zijn wij?

Wij zijn drie promovendi die geinteresseerd zijn in wat wetenschappelijke kennis kan betekenen voor de samenleving. We zijn alledrie overtuigd dat kennis niet alleen bij wetenschappers moet blijven. Daarnaast denken we dat het starten van het opleiden van de jongste generatie wetenschappers de manier is om deze cultuur te veranderen.

 

Amber Kerkhofs leidt het project in goede banen. Zij is strateeg, verbinder en aanjager van ScientistWanted. Ze wordt elke keer weer verrast door de vele leuke contacten in de wetenschap en de media en het plezier waarmee iedereen zich inzet om sprongen te maken voor meer wetenschapscommunicatie bij jonge wetenschappers.

Joshua Obermayer verzorgt de financiele en bestuurlijke zaken van dit project. Hij komt altijd met de juiste vragen om zo ScientistWanted te professionaliseren. Hij is de business developer en financieel directeur.

Mirelle ter Veer wacht op haar kans om ScientistWanted groot te maken in het buitenland. Ondertussen ondersteunt zij het team vanuit Frankrijk met de website en de contacten met promovendi en media bij afronding van de trajecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *