Je hebt een fascinatie voor wetenschap, en je vindt het fantastisch om mensen er over te vertellen. Over de kleinste details in je onderzoek, over de verbazing die je vandaag had in je onderzoek, over het grotere plaatje. Je kan een verhaal vertellen, of dat nu voor publiek is of op papier. Vrienden vertellen je wel vaker dat ze nu eindelijk begrijpen hoe het zit. Maar misschien vertel je normaal gesproken in kleine groepen en ben je klaar voor een volgende stap? Of misschien zoek je meer volgers van je blog, of wil je eigenlijk ook wel eens live vertellen? Of je wil bovenstaande wel, maar doet het nog niet, omdat je niet weet waar je moet beginnen?

Scientist Wanted is een online platform waar je als jonge wetenschapper een profiel kan aanmaken om aan de wereld te vertellen wat jou fascineert, en uit te leggen waarom je dat aan mensen wil vertellen. Iedereen die graag verder bruggen wil slaan tussen wetenschap en de maatschappij is welkom om een profiel aan te maken en plekken uit te kiezen om een vervolgstap te maken. Dit wordt dé plek voor media en organisaties om jou te vinden en goed en duidelijk te zien wie je bent, voor welk publiek je geschikt bent en hoe goed je in het toepassen van de juiste communicatiemiddelen bent.

Trainingen
Dat alles doe je natuurlijk niet alleen. Als je je aanmeldt voor het platform, bieden wij jou een opleidingstraject aan van 1,5 maand waarin je leert over het belang van wetenschapscommunicatie, de manieren waarin je je daarin kan profileren als promovendus, en leer je je boodschap helderder en krachtiger te maken.

Na de eerste bijeenkomst ga je in tweetallen aan de slag, met de hulp van meerdere kleine stappen die uitgelegd worden in wekelijkse e-mails. Een maand later komen we samen om het eerste resultaat van de video’s te bekijken. Er is dan de mogelijkheid tot reflectie, het stellen van vragen, het oplossen van vastgelopen trajecten, en we hopen dat je geinspireerd raakt door de video’s van anderen.

Je krijgt dan twee weken om je eindproduct verder te fine-tunen. Twee weken later zullen we opnieuw samenkomen en de eindproducten bekijken in een feestelijke setting.

Aanmelden ronde 2 amsterdam